Et liv forbi

av Helga Flatland

Versjon lest: lydbokversjonen, lest av Ane Dahl Torp og Liv Bernhoft Osa

Sigrid er lege og bor i Oslo med barn og mann nummer to. Hun har reist fra bygda der hun vokste opp og har et anstrengt forhold til foreldrene sine, og til en oppvekst i skyggen av sin syke far. Anne, Sigrids mor, har investert mye av seg selv for å pleie sin syke mann. Da også hun blir alvorlig syk, må Sigrid ta stilling til roller som skifter, og til spørsmål om tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Hvem har ansvar for hvem i en omskiftelig verden?

Boka «Et liv forbi» skrevet av forfatter Helga Flatland, er en bok om familie, oppvekst, sykdom, savn, omsorg og forståelse, og kanskje mest av alt ønsket om at andre skal forstå. Boka handler om Anne og Sigrid, mor og datter, som allerede har opplevd mye i livet. Forholdet mellom mor og datter oppleves nok anstrengt, og vi får et innblikk i livet deres fra begge hovedpersonenes ståsted. Som leser (lytter) så får man se hvordan to mennesker kan oppfatte forskjellige situasjoner ulikt, og man ser tydelig hvordan oppvekst og familieforhold kan påvirke barn, ungdom og voksne på ulike vis.

Denne boka rørte meg på mange måter. At historien blir fortalt ved å veksle fra den ene til den andre personens synsvinkel, gir en flott opplevelse av historien. Boka skildrer godt sinnstemninger og følelser, og er ei bok jeg absolutt vil anbefale!

Jeg valgte å høre denne boka som lydbok, noe som er litt nytt for meg. Jeg vil derfor legge til at det er brukt to forskjellige innlesere i boken, noe som også er med på å markere de to ulike utgangspunktene og opplevelsene i boka. Og for meg som ikke er dreven i lydbokverdenen, så var denne absolutt en bok som gikk fint å høre på.

En veldig fin bok – anbefales ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s