Defending Jacob

– skrevet av William Landay

Originalen ble utgitt i 2012, utgitt på norsk i 2014 – Cappelen Damm forlag (Bestselgerklubben)

defending jacob

Visestatsadvokat Andy Barber er vel ansett i lokalsamfunnet Newton i Massachusetts. Sammen med sin kone Laurie og deres 14 – årige sønn Jacob opplever han sitt livs mareritt da 14 – årige Ben Rifken blir funnet brutalt myrdet i en park. Andy er overbevist om at en lokal barnemishandler er den skyldige, men urovekkende opplysninger og avsløringer peker sjokkerende nok i retning av Jacob….

Denne boka fikk jeg tilsendt gjennom bokklubben bestselgerklubben (etter å ha glemt å avbestille..ehm..). Historien blir fortalt gjennom advokaten Andys øyne, og vi får beskrevet hvordan troen og tvilen på sønnens uskyld river i familien. Fortellingen hopper en del i tid. Litt frem, litt tilbake, det er en bok man må følge litt med for å ha greie på hvor i fortellingen man er – ihvertfall til å begynne med.

Jeg likte boka godt, både på grunn av den til tider litt spesielle fortellerstilen til hovedpersonen, men også fordi jeg hele tiden underveis mens jeg leste trodde jeg hadde en viss peiling på videre handling. En thriller som anbefales.

Bokanbefalingen er skrevet for flere år siden, og er en av mange gamle bokanbefalinger jeg kommer til å ta fram igjen sammen med nye og spennende bokanmeldelser – følg med ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s